Kom af med dine rygsmerter – besøg din Kiropraktor

Kom af med dine rygsmerter – besøg din Kiropraktor

Kiropraktor København

 

Problemer med gener og smerter relateret til bevægeapparatet er en af vor tids største udfordringer hvad angår sundhedsudgifter og livskvalitet for den enkelte. Ca halvdelen af den voksne danske befolkning døjer årligt med rygsmerter, muskel og ledproblemer i en sådan grad at de må tage smertestillende, blive sygemeldt eller opsøge behandling for dette. Hovedpine og især spændingshovedpine menes at plage 80% i varierende grad og 14% af alle sygemeldinger skyldes migræne alene. Kiropraktorerne alene ser op mod 400.000 unikke patienter om året med smerter og gener i kroppens muskler og led, herunder rygsmerter, spændingshovedpine, hold i ryggen, nerve i klemme, diskusprolaps mm.

 

Årsagerne til dette er mange og for den enkelte spiller flere faktorer ind. Vores samfund i dag er dog meget ensidigt og ofte uhensigtsmæssigt ihft hvordan vores krop i bund og grund er skabt til alsidig bevægelse og aktivitet. Og mange når de så er aktive dyrker ofte relativ ensidig motion i form af løb, motionscenter eller andet hvor vi kun udfordre samme muskelgrupper og bevægemønstre.

 

Op mod 900.000 dansker døjer jævnligt med rygsmerter i varierende grad og selv med fokus på ergonomi på arbejdspladsen, varieret træning og aktivitet har mange fortsat gener. Din Kiropraktor København kan heldigvis afhjælpe med mange af disse smerter og gener. Med en af de mest omfattende uddannelser inden rygområdet er din Kiropraktor den oplagt faggruppe at opsøge når du har problemer med rygsmerter, hovedpine og lignende. Kiropraktorerne har en 5 årig kandidat uddannelse med efterfølgende turnus i privat praksis – i forbindelse med studiet er de studerende tilknyttet og har patienter på Rygcenteret hvor de ser de tunge patienter med diskusprolaps, diskusprotrusion og andre svære tilstande med rygsmerter.

 

Nerve i klemme eller hold i ryggen

Hold i ryggen, nerve i klemme, hekseskud – betegnelser som bruges hyppigt i dagligdagen om de rygsmerter som mange oplever. En nerve i klemme mellem skulderbladene kan føles meget intens og alvorligt. Heldigvis er det ikke selve nerven som kommer i klemme selvom det måske kan føles sådan. Tilstanden er mere sammenlignelig med hold i ryggen eller hekseskud, hvorfor udtrykkende også bruges meget i flæng. Nerve i klemme, hold i ryggen og hekseskud er foruden de kraftige jagende smerter ofte også forbundet med fornemmelsen af at være låst fast i en stilling med ryggen med store smerter ved forsøg på at rette sig ud fra denne aflåste position.

Selvom nerven ikke komme i klemme er rygsmerterne ofte store og begrænsende for ens livkvalitet mens de pågår. Heldigvis kan din kiropraktor i København hjælpe og de fleste vil allerede efter første behandling hos Kiropraktor opleve stor lindring og bedring. Din kiropraktor kan tillige hjælpe dig med at afdække om dine rygsmerter skyldes anden og mere alvorlig årsag så som diskusprolaps eller andet.

 

Er mine rygsmerter alvorlige

Rygsmerter og ond i ryggen generelt forekommer over en livstid hos størstedelen af den voskne befolkning og betyder ikke nødvendigvis at de har alvorlige rygproblemer. Det kan dog være stærkt hæmmende for hverdagen og livskvaliteten men det pågår og kan derfor være vigtigt at få løst så hurtigt som muligt.

Ikke to forløb med rygsmerter er ens ligesom de bagvedliggende årsager ofte er forskellige. Mange rygsmerter er dog hurtigt at løse og ofte ikke tilbagevendende. Desværre er nogle årsager så som diskusprolaps og lignede ofte længerevarende – de fleste er dog heldigvis til at bedre hjælpe.

 

 

Få hjælp til dine rygsmerter i dag – book tid hos din Kiropraktor i København

admin