Er du et hårdt sted i livet? Tal om det!

Er du et hårdt sted i livet? Tal om det!

Det kan kræve sin mand eller kvinde at følge med livets mange facetter. Der er nemlig mange bolde at holde i luften i et liv, som typisk inkluderer familiære forhold, job, en partner eller samlever samt meget andet. De mange bolde skal jongleres alt imens der også er et stort forventningspres, som er skabt fra en omverden, som hylder det perfekte. Tænk blot på de mange billeder, man ser dagligt på sociale medier som Facebook og Instagram. For selvom man kun ser alt det gode her, så er det svært ikke at se det som om, at andre lever et ”bedre liv” end én selv.

Alle disse stimuli fra ønsker om det perfekte liv med det perfekte look, job og den perfekte kæreste, kan i midlertidigt gøre en hård situation værre. Og det er her, du bør tale med nogle om dine mange følelser.

Samtaleterapi og psykologhjælp

Hos Lifework, som er psykoterapeut i Odense by, ved man alt om, hvordan alt fra unge studerende til erfarne personer fra jobmarkedet kan ramme en mur, hvor hverdagen virker uoverskuelig og man har lyst til at give op.

Sandheden er dog, at det sjældent står så galt til, som folk bilder sig ind. Ofte kan man ved at tale om problemerne og ved at få teknikker – til at stoppe op og reflektere samt styre sit tankemylder – finde vej tilbage til en mere positiv tilværelse.

Det er naturligvis ingen garanti, at mn fra første møde med en psykolog får alle puslespillets brikker til at falde på plads, men samtalen, altså det at man sætter ord på sine følelser og oplevelser, er med til at skabe en kurs, så samtaleterapien kan gå ind og hjælpe til.

Det er aldrig for sent at prøve at vende lykken – og det er nogle gange nødvendigt at få andres hjælp og input, før at det kan blive rigtig godt igen. Husk derfor muligheden for professionel hjælp, hvis det hele en dag begynder at virke trist og gråt.

admin