Ski for nybegyndere

Ski for nybegyndere

Skal man på hvid ferie, er det ved at være tid til at bestille. Skiferier er stadig populært for danske familier og vennegrupper, og generelt en attraktiv ferieform rundt i Europa. Det presser folk til at bestille deres skiferier i meget god tid, og er man senere ud end oktober, kan det være svært at få et billigt og hotel, specielt hvis man vil populære steder hen hvor der er masser af pister man kan udforske. Hvis man endnu ikke har prøvet at stå på ski, og normalt er vant til badeferier sydpå, kan man på skiferie forvente en aktivitetsrig ferie. Selvom man selvfølgelig skal tage det i sit eget læringstempo, er det vigtigt at man ikke er sart for at overskride grænser, og vælge pister der stadig er en lille smule over niveau, for at blive presset til at kontrollere ski i høj fart. Vil man gerne være god på ski, skal man falde et par gange, det kræver altså at man udfordrer sig selv. For at finde de lidt fladere pister, kan man tage til Norge, hvor det er muligt at starte helt fra begynder niveau og lige så stille bygger sig op.

Pakkeliste

Kvalitetsudstyr er ikke alt når man skal lære at stå på ski, men det kan hjælpe dig godt på vej i starten. Selvom man kan leje alt udstyr, anbefaler vi altså at man får købt sit eget hjemmefra, da det bliver mere rettet mod den enkelte bruger. Så slipper man for en lang kø for at leje udstyr, og man har fået indstillet det hele brugerdefineret hjemmefra. Et godt par piste ski er klart at anbefale, og er det mest normale for nybegyndere at købe. Det er ski der er lidt tyndere end fx all-Mountain, og en piste ski er som det ligger i ordet kun beregnet til pister, så hvis man meget gerne vil ud i offpist skal man i stedet for ned og se på et par all-Mountain ski. Det næst vigtigste er bindinger der passer til din ski, og støvler der er perfekt til din fod og dit ben. Et par nye skistøvler skal helst klemme lidt, for at give maksimal kontrol over sine ski. Har man for store skistøvler, vil man opleve at ens ski er svære at kontrollere ud i spidsen, og man kan ende med at lave et klassisk styrt hvor skiene krydser ind over hinanden. Sidst men ikke mindst, køb et lækkert vind og vandtæt ski sæt, en fed hjelm og nogle frameless skibriller, der giver dig et panorama overblik uden sammenligning.

Transport

Har man valgt at køre selv, skal man sørge for at transportere sine ski et sikkert sted. Den mest anvendte metode at transportere ski i bil er vha. en tagboks, en sikker tildækket boks der sidder på taget af ens bil. Har man ikke en tagboks derhjemme, kan man vælge alternativer såsom en trailer med presenning, eller bruge surringsbånd rundt om sin bil til at spænde skiene fast.

admin