Ferskvandsperler: Den nye trend

Ferskvandsperler: Den nye trend

Har du bemærket, at der er mange i bybilledet, som har både øreringe, halskæder, ringe eller et armbånd fyldt med de fineste perler? Ferskvandsperler har det med at blive til en trend i en periode, forsvinde igen og senere komme frem igen. Tiden lige nu er til at finde alle sine gamle smykker frem, da de virkelig er blevet en trend igen. Hvis ikke du ejer nogle af disse smykker endnu, og hvis du heller ikke har råd til dem, så kan du heldigvis lave dem helt selv til en budgetvenlig pris. De er trods alt ret dyre, hvis man køber dem i en smykkeforretning.

Hvad skal man bruge for at lave sine egne smykker med perler?

For at du kan lave et armbånd eller en halskæde, skal du købe elastiktråd, perler og lim. Hvis du derimod gerne vil lave øreringe, skal du købe en ørestift, ørekrog eller creoler alt afhængig af, hvilken type øreringe du gerne vil have. Derudover skal du købe de perler, som du vil have påsat.

Hvordan bliver perlerne skabt?

Mange tror ikke på at perlerne bliver skabt i muslinger. Muslingen skaber perlerne for at forsvare dem selv mod et fremmedlegeme. Det kan eksempelvis være hvis et lille sandkorn kommer ind i muslingen. Hvis dette sker, så starter muslingen en proces til at forsvare sig selv, hvor den skaber perlemor som skal bekæmpe fremmedlegemet. Hvis du forestiller dig, at et lille sandkorn er kommet ind i en musling, så bliver der dannet perlemor rundt om sandkornet. Mange år efter at sandkornet er kommet ind i muslingen, vil der være dannet så meget perlemor, at der er lavet en ferskvandsperle. Her har du også forklaringen på, hvorfor ingen af disse perler er ensartede. De har alle hver deres størrelse, farve, form og glans, og de er derfor meget unikke.

admin