Sådan vælger du de rigtige smykker

Sådan vælger du de rigtige smykker

De fleste går efter smykker, de selv synes er pæne. Men faktisk bør du overveje mere, end bare det, når du køber et smykke. Du bør fx også overveje om smykket passer til din hudtone samt overveje om smykket fremhæver eller skjuler det område, hvor det skal sidde på din krop. Vi vil her gøre dig klogere på, hvordan du finder de rigtige smykker.

Vælg smykker efter din øjenfarve

Dine øjne kan være et rigtig godt pejlemærke til at vurdere, om et givent smykker vil passe godt til dig eller ej. Typisk vil det være sådan, at den farvetone dine øjne er, også er den tone, du bør vælge dine smykker i. Har du fx brune øjne, bør du vælge smykker med varme toner, hvorimod hvis du har blå eller grå øjne, bør du vælge smykker med kolde toner. Det samme gælder i øvrigt for din hudtone og din hårfarve. 

Som tommelfingerregel kan man sige, at folk som hud, øjne og hår med varme toner, bør vælge smykker som er gyldne, fx guld, mens personer med mere kolde toner, bør vælge smykker som er mere kølige, som fx sølv, hvidguld og platin. 

Tidløse smykker

Hvis du derimod er til mere neutrale, stilrene og tidløse smykker, kan du med fordel vælge Georg Jensen smykker. Georg Jensen har i mere end 100 år designet smykker, som ikke bare er i fantastisk kvalitet, men som også er både tidløse og æstetiske og passer til stort set alle uanset hudtone.

Eksklusive smykker

Hvis du gerne vil have et eksklusivt look, kan du med fordel gå efter smykker med diamanter eller andre former for sten. Vær dog opmærksom på, at sådanne smykker meget let kan agere som blikfang og dermed trække opmærksomhed. Har du fx en ring med en diamant i, vil blikket ofte falde mod dine hænder.

admin