Sådan kan du få et sundere hår

Sådan kan du få et sundere hår

Vi drømmer alle om et sundere og flottere hår. Men det er ikke altid, at lokkerne ser hverken ud til at være det ene eller det andet. Derfor kan det være værd at overveje, om ikke man skulle prøve en række gode råd, og se om håret kommer til at skinne lidt igen? Og ved du hvad? Vi har de gode råd til dig – lige her.

Brug børsten!

Hvis du gerne vil have flot og sundt hår, kan du starte med at lære, hvordan du bruger børsten. For selv om mange vil mene, at de børster deres hår ordentligt, kan det være, de gør det helt forkert. Børster man håret indefra og ud, sker der nemlig ofte det, at man trækker for mange hår med ud. Særligt hvis man børster håret, mens det er vådt. I stedet skal man starte med at børste ude ved spidserne og først til sidst tage de længere træk inde fra skalpen og ud. Det giver flere knækkede hår.

Lad være med at vaske hår hver dag

Hvis du vasker dit hår hver dag, er der stor risiko for, at du trækker de essentielle olier ud og efterlader håret og hårsækkene uden glans eller sundhed. Du bør derfor skrue ned for dine hårvaske og kun vaske håret 2-3 gange om ugen.

Når du vasker det, så brug desuden gode økologiske hårprodukter, så du ikke kommer kemikalier i håret. Det er med til at holde hovedbunden fri for irritationer.

Pas på med føntørre!  

Varmen fra føntørre og f.eks. et glattejern til styling gør ikke noget godt for dit hår. Den høje varme er med til at smelte de kreatinproteiner, som er i dit hår. Det gør, at håret bliver mere kruser, spaltet og fremstår tørt.

Brug derfor et apparat, som ikke når over 185 grader. Bemærk desuden, at mange af de lidt dyrere stylingsapparater har indbyggede funktioner som langsommere opvarmning eller makstemperatur, der netop er med til at sikre, du ikke ”brænder håret af”.

 

admin