Livsstils sygdomme

Livsstils sygdomme

Livsstils sygdomme

Mange mener at en livsstils sygdom, er en sikker dræber, der bliver talt om for højt kolesterol, for lidt motion, for meget sukker og for lidt grønt.

Alt det kan man umuligt være uenige i, er en livsstils sygdom. Det ligger ligesom i ordet, det hænger sammen med en bestemt livsstil, der leves hos en bestemt gruppe mennesker.

For lidt motion kan for eksempel betyde alt for lidt overskud i hverdagen, men helt afgjort også for meget fedt på sidebenene, og måske endda for meget fedt i blodet, det kan koste personen flere år af hans eller hendes liv!
Men der er en anden livsstil betinget sygdom der ikke tales så meget om og det er alkoholmisbrug. Et for stort indtag af alkohol, kan også betyde et kortere liv og en forringet livskvalitet. 

Hvordan? Vil du måske spørge kan den forringe ens livskvalitet? Det lyder da også som om det er lidt hyggeligt at feste hver dag! Og det er da der heller ikke nogen tvivl om, det er meget hyggeligt indtil den dag, hvor din krop tager over og kræver at du indtager en bestem mængde alkohol, og hvis du ikke gør det, så bliver du så syg at du ikke kan lade være med at indtage alkohol, og så har vi en forringet livskvalitet. 

 

Stop imens du kan!

Det behøver naturligvis ikke at gå så galt, at du bliver slave af alkohol, og din krop skriger på at få dens stof, det er muligt at finde en balance.

Det kan være gavnligt at se sine alkoholvaner lidt efter i sømmene, drikker du alkohol hver dag? Kan du springe en dag over uden at tænke på alkohol? Eller kredser dine tanker om et hyggeligt glas. Finder du på undskyldninger for at åbne en flaske? Kan du og dine venner godt være sammen uden der skal alkohol på bordet? Eller er du altid den festlige onkel der straks åbner en flaske. Du ved bedst selv hvem du er.

Alt i alt er det vigtigt ikke at nå til det punkt, hvor du ikke kan finde tilbage til normalen. Hvis du endelig er kommet helt derud, hvor alkohol er blevet en sygdom, er det en rigtig god ide at tage fat i et alkoholbehandlings sted og få sat noget misbrugsbehandling i gang, så du igen kan slippe trangen til alkohol, og fungerer normalt sammen med dine venner. Alkohol er en livsstils sygdom og den dræber dig ganske langsomt.

 

admin