Jo bedre du er forberedt, jo bedre går din jobsamtale

Jo bedre du er forberedt, jo bedre går din jobsamtale

Skal du til jobsamtale? I så fald skal du forberede dig godt, for jo bedre du er forberedt, desto bedre vil din jobsamtale også forløbe. Sådan er det jo med så meget, og jobsamtalen er ingen undtagelse. Du skal gøre dig en masse overvejelser, så du er helt klar til at præsentere dig selv og svare godt for dig, når du sidder foran din måske kommende arbejdsgiver.

En stor del af forberedelsen går på, at du skal forberede dig på de spørgsmål, som du kan blive stillet til jobsamtalen. Og herunder skal du selvfølgelig også forberede dig på at svare på dem. Det er klart.

Men du skal også forberede en række spørgsmål, som du gerne vil have svar på. På den måde kan både du og din arbejdsgiver få mest muligt ud af jobsamtalen og blive afklaret omkring, hvorvidt I skal indgå et samarbejde.

Du kan finde en liste med mere end 32 gode spørgsmål til jobsamtalen her. 

Sådan forbereder du dig på den gode jobsamtale

Start med at forberede, hvordan du skal præsentere dig selv. Dette kalder man en elevatortale. Hvis du kommer godt fra start, så forløber resten af samtalen også bedre. Det har du selv kontrollen over. 

Herfra skal du også være bevidst om, hvad du vil have i løn, og hvilke krav du stiller til en virksomhed og din leder. Dette skal du spørge ind til. Men du skal selvfølgelig også forbedrede dig på de spørgsmål, de stiller dig. Det har jeg skrevet om ovenfor.

Du bliver helt sikkert også spurgt ind til din motivation. Det er meget vigtigt, at du kan argumentere for, at du er motiveret og gerne vil jobbet. Motivationen er noget af det vigtigste for din arbejdsgiver, så den skal skinne igennem. Med andre ord: Arbejdsgiveren må ikke være i tvivl, om du er motiveret både nu og på den lange bane. 

Du kan læse mere om den gode jobsamtale her.

admin