Hvad kan massage hjælpe med?

Hvad kan massage hjælpe med?

Massage er en behandlingsform, hvor man bruger forskellige greb og teknikker på kroppen. Som massør bruger man ofte hænderne, men man kan også gøre brug af både underarme, albuer, fødder eller redskaber til at udføre behandlingen.

Massage er dog ikke bare forbundet med afslapning og velvære. Det er faktisk en behandlingsform, som kan afhjælpe en lang række problemer.

Kvalme og svimmelhed

Kvalme og svimmelhed kan opstå af mange forskellige årsager. I mange tilfælde skyldes det en overbelastning af skulder- og nakkemuskler. Massage kan afhjælpe både kvalme og svimmelhed. Den rette behandling vil nemlig sørge for afspænding, og afspænding betyder, at kvalme og svimmelhed til at aftage eller forsvinde helt.

Fordøjelse

Ved massage bliver der frigivet forskellige enzymer i din krop. En del af dem arbejder i fordøjelsessystemet og hjælper med at nedbryde og optage det, du spiser. Massagen giver hele tarmens bevægelser en hjælpende hånd, så din fordøjelse glider bedre.

Hovedpine

Massage er et godt supplement til mange behandlingsformer. Det kan f.eks. være med til at reducere antallet af anfald, varigheden af anfald samt graden af smerte og ubehag, hvis du liger af især spændingshovedpine, men også andre hovedpineformer.

Stress

Massage er med til at øge niveauerne af dopamin og serotonin og sænker niveauet af stresshormonet kortisol i blodet. Det er disse hormonelle påvirkninger, der gør dig gladere og mindsker din risiko for både angst, depression og stress. Selve berøringen i massagen frigiver også et socialt hormon, som bl.a. aktiverer tilknytningen til andre mennesker.

Smerter

Der er mange smertelindrende egenskaber ved massage – og det kan derfor være med til at reducere indtaget af smertestillende medicin. Massage øger nemlig blodgennemstrømningen og fjerner hurtigere affaldsstoffer i spændte muskler og ikkeelastisk bindevæv. Det lindrer i sig selv ømhed og smerter. Massagen arbejder også med bindevævet, og det kan være med til at fjerne smerter fra f.eks. uheldige arbejdsstillinger. Massage udløser også endorfiner, som også kaldes kroppens egne morfinstoffer – og det hæmmer hjernens evne til at opfatte smerte.

Restitutionsevne

Massagen sikrer, at du slapper af i dine muskler, og det gør, at blodgennemstrømningen stiger og de får mere ilt og næring – samtidig med at affaldsstofferne fjernes hurtigere. Det giver generelt en mere effektiv restitution. Hvis du træner ofte eller meget, kan massage hjælpe dig med at blive hurtigere klar igen og selvfølgelig undgå skader.

Døjer du med en af disse problemer? Bestil tid hos denne massør i Kolding nu.

admin