Har du prøvet økologisk makeup?

Har du prøvet økologisk makeup?

Hvis du ikke kender til økologisk makeup, er det måske på tide at prøve det? Det er vigtigt at passe på din krop, og samtidig tage hensyn til sine omgivelser. Hvis de ting vi bruger, eller putter på vores krop ikke er hensigtsmæssige for den, kan det irritere eller måske endda være direkte skadeligt. Hvis du vælger økologisk makeup fremfor almindelig makeup, så har du taget et valg der kan komme både din krop og dine omgivelser, altså miljøet, til gavn.

Naturlig makeup er et grønnere valg

Det ligger lidt i betegnelsen økologisk makeup, at det også er et mere naturligt valg. Det er også derfor at man oftest finder næsten udelukkende økologisk makeup hos steder der f.eks. også fokuserer på bæredygtighed og miljøvenligt tøj. Det er fordi der efterhånden er kommet en bredere bevidsthed omkring det faktum at det faktisk er muligt at finde makeup uden kemi, som er økologisk, og derfor ikke er så belastende som andre varianter. Det er nemlig muligt at vælge noget der er godt for din krop, og som ikke skader miljøet. 

Hvad gør økologisk makeup bedre?

Det kommer selvfølgelig an på forskellige ting, og hvilket produkt du har fået fat i, men overordnet set er der især en ting der gør økologisk makeup til et bedre valg: ingredienserne. Det er ikke raketvidenskab eller nogen overraskelse, at det lige præcis er ingredienserne, der får det til at være bedre. Sådan er det jo ofte. Men det er dog stadig værd at nævne. Der nemlig to aspekter af det der kan fremhæves. 

For det første så er makeup uden farlig kemi og økologiske makeup som regel synonymer, hvilket vil sige at du kan være mere tryg ved at påføre det på din krop. Der er mindre chance for at din hud vil føles irriteret eller ligefrem, i værste fald, udvikle allergi, på grund af den kemi det indeholder. En positiv bonus ved valget af ingredienser er at det som regel er naturlige ingredienser, hvilket betyder at fremstillingen ikke belaster miljøet på samme måder, som makeup der indeholder en masse kemi. Det er derfor mange er begyndt at anbefale eller lede efter økologisk makeup.

admin