Gravid: Hvor aktiv må jeg være?

Gravid: Hvor aktiv må jeg være?

Tror rigtig mange er i tvivl om hvor aktive de må være under graviditeten. Man er ekstra forsigtigt, det er forståeligt. Men kroppen og den lille baby kan holde til meget mere end man lige tror. At holde sig i gang, har aldrig været en dårlig ting. Det samme vil gælde selvom du har en stor mave med en baby i. I denne artikel forholder vi os til førnævnte og kommer med et par gode råd.

Anbefalinger

Næsten som før du var gravid. Fysisk aktivitet i 30 min udover din normale hverdag. Det sundt, det godt og din krop vil takke dig. Uanset størrelsen på din mavse. Kan du klare mere end 30min, så er det kun godt! Men du tænker sikkert, er det hård løb, styrketræning eller andet? Nej det behøver det ikke. Alt fysisk aktivitet gælder. Cykling, hurtig gang, længere gåture. Alt tæller med.  Alt i alt, så er anbefalingen meget simpelt. Selvom du er gravid, så er det ikke farligt at holde sig i gang. Tværtimod.

Dette frarådes

Kampsport, aktivitet med forhøjet risiko for fald eller sammenstød. Dette kunne være holdtræning hvor du ikke selv altid har en finger med i spillet. Alt andet som logisk set frarådes, er skiløb, ridning, ekstremsport, skateboard. Brug din sunde fornuft, det er ofte ikke langt fra det korrekte svar. Hold det mere simpel og sikkert. Pas på den lille, men stadig hold kroppen sund og rask.

Nu har jeg født

Hvordan gik fødslen? Hvad siger din jordemoder? Var der komplikationer, hvordan har kroppen det. Har du været aktiv inden fødslen? Er du en vant træner? Mange faktorer spiller ind, men normalvis vil man kunne genoptage sine normale aktiviteter efter 3 dage. Har du haft nogle problemer er det en god idé at vente til du er helt sikker på dit helbred. For de fleste vil det tage et par måneder før man når samme konditionsniveau som før sin graviditet. Det lang tid, men nu har du fået en lille ny til verden. Det kræver energi. Meget!

admin