Sådan vasker du dit tøj mere naturligt

Sådan vasker du dit tøj mere naturligt

I Danmark vasker vi meget tøj hver eneste dag og uge. Og det er ikke så mærkeligt, for vi har brug for at have rent tøj på, når vi skal ud af døren. Det kan det være en god idé at overveje, om der er andre måder at vaske sit tøj på end den typiske måde – både for miljøets skyld, men også fordi det ofte er bedre for tøjet.

 

Brug naturligt vaskemiddel – sæbebær er både miljø- og allergivenlige

Sæbebær er et naturligt vaskemiddel, der har været brugt i tusinder af år til at vaske tøj og andre overflader. I dag findes der mange forskellige vaskemidler på markedet, men sæbebær er stadig et af de mest effektive og allergivenlige vaskemidler, der findes. Sæbebær indeholder ikke skadelige kemikalier eller parfumer, og det er derfor sikkert at bruge selv for personer med følsom hud eller astma. Sæbebær er desuden miljøvenligt, da det ikke indeholder skadelige stoffer, som kan skade naturen. Desuden er det velegnet til babyer og børn, så de ikke udvikler parfumeallergi.

Brug koldt vand til at vaske dit tøj i – det er bedre for miljøet, og så sparer du penge på elregningen

Når man vasker sit tøj, så er det typisk med varmt vand. Dog vil koldtvasket tøj typisk holde sig bedre over tid end varmtvasket tøj, da farverne ikke bliver misfarvede på samme måde, som når de bliver udsat for høje temperaturer. Yderligere så bruger man langt mindre energi, når man vasker sit tøj i koldt vand fremfor varmt vand, og dermed er det mere miljøvenligt at vaske sit tøj i koldt vand. Det anbefales dog stadigvæk at læse vaskeanvisningen igennem, inden man putter sit tøj i maskinen.

Undgå at bruge skyllemiddel – vaske dit tøj i eddike eller bagepulver i stedet

Det kan være en dyr fornøjelse, hvis man køber skyllemiddel til sin vaskemaskine. Dog behøver det ikke at være så dyrt, hvis man bruger nogle af de naturlige midler, som faktisk er lige så effektive. Et af disse midler er eddike. Eddike indeholder en syre, der kan opløse fedtstoffer og pletter, og samtidig virker det desinficerende på din vaskemaskine. Du kan med fordel bruge eddike i stedet for skyllemiddel, da du vil spare penge på den lange bane – især hvis du har en familie, der bruger meget tøj. Et andet godt alternativ til skyllemiddel er bagepulver. Bagepulver virker desinficerende og rengørende på din vaskemaskine, ligesom eddike gør det.

Der er gode muligheder for at vælge en mere naturlig måde at vaske sit tøj på. Alt du skal gøre er at følge disse simple trin, og du vil snart opdage, hvor let det er.

admin