Sådan slipper du af med bumser i panden

Sådan slipper du af med bumser i panden

Det kan være voldsomt irriterende, når din hud slår ud med uren hud i panden den ene gang efter den anden. Men faktisk skal urenheder i panden ikke behandles anderledes end urenheder og bumser andre steder på kroppen. Du skal rense og pleje dig ud af problemet. Du kan her se nogle produkter, der er velegnede til at behandle og forebygge netop bumser i panden.

Grundig rens morgen og aften

Vil du slippe af med bumser i panden eller andre steder i ansigtet og samtidig få en smukkere og klarere hud, så går vejen over gode renserutiner morgen og aften.

Bumser opstår på grund af en hudbakterie, der lever af hudfedt. Under nedbrydelsen af hudfedtet dannes der affaldsstoffer og fedtsyrer, og disse går ind og irriterer talgkirtlen i huden, så der går betændelse i og omkring kirtlen – og en bums bryder ud. Derfor skal du være omhyggelig med at rense din hud og få bakterierne vasket væk.

Brug gerne en mild ansigtsvask med en pH-værdi på omkring 6,5 morgen og aften. Har du svedt meget, fx efter træning, er det en god idé at vaske igen, da sved kan forværre problemet med bumser i panden.

Efter rensning skal du pleje huden med en god og mild ansigtscreme, gerne en der er vandbaseret og non comedogen, dvs. en creme, der ikke tilstopper hudens porer. Det samme gælder, når du skal vælge natcreme og solbeskyttelse. For selv om sol umiddelbart kan synes at have en effekt på fx uren hud i panden, så er det en kortvarig effekt. Faktisk irriterer solen blot huden og gør den mere sårbar, samtidig med at din hud bliver mere fedtet, når du sveder.

Derfor får du uren hud i panden

Panden er en del af T-zonen, der går hen over øjenbryn, ned over næseryggen og til hagen, og det er her de fleste oplever problemer med bumser og uren hud. Netop denne zone i ansigtet har det med at producere megen talg, som resulterer i fedtet hud og udslag af urenheder i panden, på og omkring næse og hage.

Lidt ekstra gode råd til at undgå bumser i panden

Udover en god rense- og plejerutine af din hud morgen og aften, er der en del ting, du selv kan gøre for at mindske problemerne med urenheder i panden og resten af ansigtet. Først og fremmest skal du sørge for at drikke masser af vand. Huden producerer nemlig ekstra meget talg, hvis den føler sig dehydreret.

Dernæst er den en rigtig god idé, hvis du vasker dine makeupsvampe og -pensler regelmæssigt og grundigt. Ellers kan du risikere at smøre bakterier fra børster og svampe rundt i hele ansigtet og dermed forværre problemet med bumser.

Er det mest bumser i panden, du plages af, da vil det være en god idé at undgå at have hår ned i panden eller at gå meget med huer eller hatte. Begge dele kan nemlig stimulere fedtproduktionen i huden og dermed gøre problemet større, end det behøver at være.

admin