Sådan laver du den perfekte pizza

Sådan laver du den perfekte pizza

Er pizza også én af dine livretter? I mange danske hjem har den italienske pizza længe toppet listen foran lokale klassikere som frikadeller, stegt flæsk og forloren hare. Men hvordan er det nu lige man laver den perfekte pizza? Nedenfor får du tips til at gøre din hjemmelavede pizza ekstra god. Er du mere til pizza bagt af en professionel pizzabager, så kan du naturligvis også benytte et pizzeria i nærheden.

Benyt en forvarmet flade

Leder du efter den helt rigtige konsistens på din pizza, så kan du med fordel bage den på en forvarmet overflade. Pizzaen bliver ekstra sprød, hvis du benytter en pizzasten eller anden varm overflade. Du kan også bage din pizza i en støbejernsgryde.

Bag din pizza ved meget høj temperatur

En rigtig pizzaovn kan blive meget varm, og netop den høje varme giver det bedste resultat. Du bør derfor bage din pizza ved høj temperatur for at genskabe den autentiske smag. Sæt gerne ovnen til 250-270 grader.

Brug bagepapir

En rigtig pizzabager bruger ikke bagepapir, men det er nu nemt i køkkenet. Du undgår svineri med mel, der kommer ud over det hele – og i bunden af ovnen – og du får samtidig en pizza, som ikke gror fast på underlaget.

Eksperimentér med din pizzasauce

Prøv at skifte den klassiske tomatsovs ud med en anden type smørelse. Det gælder om at være opfindsom, for det kan hurtigt blive kedeligt at lave den samme pizza igen og igen. Brug f.eks. pesto, salsa, BBQ-sauce eller noget helt andet.

Vær kreativ med dit fyld

Ligesom det gælder om at være kreativ med pizzasaucen, så gælder det samme råd for fyldet. Den klassiske pizza med ost og pepperoni smager fantastisk men det kan både være sjov og spændende at prøve kræfter med andre typer fyld. Prøv f.eks. at troppe kød på din pizza. I stedet kan du bruge kartofler i fine skiver eller syltet artiskok.

Skorpen kan pensles med en blanding af olivenolie og hvidløg

Synes du skorpen er kedelig? Så kan du med fordel bruge dette trick. Du skal blot hælde lidt olivenolie i en skål, og tilsætte hakket hvidløg. Herefter smøres blandingen på pizzaens kant og bund.

Bag bunden først for et ekstra sprødt resultat

Værdsætter du den sprøde pizza, så kan du forbage din pizzabund. Sæt bunden i ovnen i cirka 5-8 minutter, eller indtil den begynder at blive brun. Tag den ud af ovnen, lad den afkøle en smule, og tilsæt så fyldet.

 

admin