Sådan arrangerede jeg en fantastisk fastelavnsfest

Sådan arrangerede jeg en fantastisk fastelavnsfest

Fastelavn er en af de sjoveste dage på året, og det er ligesom en mini version af Halloween. Selvom det ikke er så udbredt i Danmark som andre steder i verden (endnu), har jeg altid elsket at fejre fastelavn med min familie og venner. I år besluttede jeg mig for at være vært for en fastelavnsfest, og det viste sig at være en fantastisk oplevelse! Her er et par tips til, hvordan man arrangerede den perfekte fest.

Først skal du finde ud af af hvor mange mennesker du vil have på din fest – der er ingen rigtige eller forkerte svar her, men husk at jo flere gæster, jo mere mad og drikke vil du have brug for. Jeg havde 16 personer på min fest, og det fungerede rigtig fint. Derefter skal du beslutte om dine gæster skal klæde sig ud eller ej – igen, der er ingen rigtige eller forkerte svar her; det afhænger blot af din præference. Personligt synes jeg at kostumer gør enhver fest bedre, så alle mine gæster var iført deres bedste fastelavns-udklædning. Når du har al den praktiske stuff på plads, kan du begynde at tage dig tid til nogle af de mere sjove aspekter af planlægningen – fx hvilken mad og drikke der skal serveres, samt hvilken musik der skal spilles under festen! Husk at holde tingene simpelt – overvej pizza eller tacos til aftensmad; is eller kage som dessert; Coca Cola eller Fanta som drikkevarer (for dem over 18 år selvfølgelig!). Og når det kommer til musikken: 90’erne pop/rock generelt fungerer godt til denne type arrangementer – tænk Spice Girls eller Aqua! Sådan arrangerede jeg den perfekte fastelavnsfest – nu er turen din! God fornøjelse 🙂

Jeg begyndte med at lave en liste over hvad jeg ville have til min fastelavnsfest.

Jeg havde fastelavnsfest forleden og begyndte forberedelserne ved at skrive en liste. Sidst på listen var fastelavnstønder; jeg vidste, at det ville være det perfekte punktum for festen. Så jeg tilbragte størstedelen af den efterfølgende tid med at bygge de dekorative fastelavnstønder: farvede faner, jumpere med fastelavnsmotiver osv.; og da øjeblikket nærmede sig at slutte fastelavnsfesten, satte alle sindene i gang. Det giver en lille hyldest til alle fastelavnsarrangementer!

Derefter fandt jeg ud af hvor mange gæster jeg kunne invitere – det er vigtigt ikke at overskride budgettet!

Da jeg først begyndte at planlægge mit event, var det første og mest afgørende trin at afgøre, hvor mange gæster jeg ønskede at invitere. Jeg kiggede på min pladskapacitet og min budgetramme for at bestemme, hvor mange jeg kunne invitere uden at overskride mit budget. Det var et trickyrt puslespil: jo flere gæster, jo større muligheder for en god aften – men desværre også jeres stigende udgiftsomkostninger! Heldigvis var det en glat kortlægningsproces takket være være nogle omhyggelige omhyggelige regnearksberegninger. Sammen med min hjælp fra nogle nyttige serviceydelser, udviklede jeg en liste med den perfekte sammensætning af gæster til min fest, alt sammen uden at bryde banker!

Så købte jeg ind – masser af slik, kager og drikkevarer!

Jeg ville gerne have noget sødt at spise, hvor det end kom fra. Derfor stoppede jeg på min vej hjem fra arbejde og købte masser af slik, kager og drikkevarer! Jeg havde ingen idé om, hvor meget jeg skulle købe, men jeg håbede på at fylde min indkøbskurv med alle de ting, som ville få mig til at smile. Da jeg endelig gik ud af butikken, var med lysende smil en indikation for alle andre på mit shopping eventyr!

Dekorationen var næste punkt på listen. Jeg fandt nogle sjove fastelavnskostumer og pyntede huset med farverige balloner og guirlander.

Efter at have købt fastelavnskostumerne gik jeg videre til de forskellige dekorationer, og det faktisk overraskede mig hvor let det var! Jeg var især vild med de farverige balloner og guirlander, som jeg hang op rundt på huset. Det skabte hurtig et fastligt miljø, som kun gjorde fastelavn endnu mere festlig. Min søn elskede at se det festmssige træ fra guirlanden stå over hele huset, hvilket gjorde ham ekstra begejstret for at tage sin nye fastelavnsdragt på. Den farverige dekorering forene familien endnu mere mens vi fejrede sammen.

admin