Forebyg ensomhed med en hund

Forebyg ensomhed med en hund

En hund øger din livsglæde

Der har været mange studier omkring ensomhed og ligeledes har studier vist hvor meget et kæledyr kan gøre forskellen. Selvfølgelig kommer det an på hvem du er og om hvorvidt du bor alene men tit og ofte kan single ældre mennesker føle en stor ensomhed. 

Med en hund får du som “alene boende” pludselig en ny bedste ven som altid er hos dig og for mange kan det være en virkelig wake up call. Det er hel sikkert værd at bemærke at dette kan forebygge utrolig meget ensomhed og kompensere for mange andre ting som f. eks en besøgsven og lign. 

Vi ser det gang på gang men det er selvfølgelig en betingelse at den ældre er i stand til at håndtere en hund og alle de praktiske gøremål der følger med.

En hund skaber tryghed

Hunden kan udover at forebygge ensomhed også skabe tryghed hos de ældre. Vi ser også plejecentre og lignende som har en servicehund. Den skaber en tryghed hos de ældre og det er klart værd at overveje dette som en investering hvor det er muligt rent praktisk.

Der er de praktiske gøremål og dette skal være muligt for den ældre at håndtere. Det vil sige man ikke skal investere i en stor hund men en lille sød nem og praktisk hund. Det går begge veje for den lille hund for også alt den opmærksomhed og kærlighed den fortjener. 

Bolig skal være indrettet til hund

Når det så er sagt skal bolig og haveforhold være indrettet så der kan bo en hund. Alle praktiske forhold som have skal også være i orden og der skal selvfølgelig være tilladelse til at holde hund. Det kan man typisk holde sig orienteret om i en beboerforening og lign. Her kræves det også at der er styr på alle formaliteter som hundeforsikring og den slags.

Alt i alt er det værd at overveje om en hund kan gøre en forskel hvis du føler dig ensom, MEN husk alle formaliteterne skal være på plads

 

 

admin