Fordelene ved at vælge fyrretræ gulvbrædder til det nye trægulv

Fordelene ved at vælge fyrretræ gulvbrædder til det nye trægulv

Skal der lægges nyt trægulv? I dag har du mange muligheder for at vælge mellem forskellige træsorter. 

Samtidig kan du også vælge mellem gulvbrædder, laminatgulve, lamelgulve eller parketgulve der alle ofte kommer i en fyrretræs udgave, så hvordan finder du lige ud af hvad du skal vælge.

 Her i artiklen finder du alle fordele og ulemper ved at vælge fyrretræ gulvbrædder frem for de andre muligheder du har.

Fordele ved at vælge gulvbrædder

Vil du gerne have et solidt gulv der holder længe, så er det en stor fordel at vælge gulvbrædder. Ud over at tilføje dit hjem en vis charme og elegance, så får du nemlig et super holdbart gulv som du kan slibe ned flere gange hvis behovet skulle opstå.

 Samtidig virker gulvbrædder også fugtregulerende i et rum og er med til at give et godt indeklima.

 Ulempen ved at vælge gulvbrædder at du selvfølgelig vil kunne se træet arbejde og med tiden vil der sandsynligvis komme sprækker da det er et naturmateriale, men om det er en egentlig ulempe eller blot en del af charmen det er jo en individuel vurdering.  

Fyrretræ gulvbrædder er smukke 

Fyrretræ gulvbrædder passer perfekt ind i den nordiske stil fordi det er en lys træsort med smukke naturlige træk i form af knaster og mønstre. Samtidig bibringer fyrretræ gulvbrædder hjemmet en en god akustik da det er en blød træsort.

 Vil du have en lakeret overflade, en hvid eller en mere mørk, ingen problem. Fyrretræ gulvbrædder er nemlig noget af det mest velegnede til at sætte dit personlige præg på. Træet er nemt at behandle og slibe ned igen.   

Prisvenligt materiale

Er du på jagt efter et billigt gulv, men vil du alligevel ikke lade dig spise af med et tarveligt parket- eller laminatgulv der alligevel skal skiftes ud efter et par år, så er fyrretræ gulvbrædder også det helt rette valg.

 Fyrretræ er nemlig et billigt materiale, og du kan få et stort udvalg af gulvbrædder i høj kvalitet til lave priser sammenlignet med andre træsorter. 

Plej dit trægulv korrekt

Uanset hvilket trægulv du har, så skal det plejes korrekt, og det gælder selvfølgelig også gulvbrædder af fyrretræ.

 Når det kommer til pleje og behandling er fyrretræ utrolig taknemmeligt. Du bør altid starte med at overveje hvilken overfladebehandling du vil give dit fyrretræsgulv. Det kan f.eks. være: 

  • Sæbebehandling
  • Lakering
  • Ludbehandling
  • Malet overflade

Den overfladebehandling, du vælger, vil nemlig have en del betydning for hvordan og hvor ofte du skal pleje dit gulv fremover. Sørg derfor for at sætte dig ind i de forskellige behandlinger og hvilket overflade resultat de giver, så du får præcis det trægulv du drømmer om. 

Ulemper ved fyrretræsgulve

Lige meget hvilken træsort, du vælger, vil der altid være nogle ulemper. Ved fyrretræ handler det oftest om at det hører til blandt en af de mere bløde træsorter.

 Det vil sige at fyrretræsgulve også ofte er mere modtagelige over for stød, ridser og skrammer, men samtidig giver træet sig også ofte bedre når der tilføres fugt, og det er nemt at reparere skader i fyrretræ. Den bløde træsort er netop også det der giver et behageligt gulv og en god akustik.

admin