Find weekendhyggen frem med Brunello vin

Find weekendhyggen frem med Brunello vin

Uanset om man har en hyggelig aften hjemme i selskab med sig selv, eller om man inviterer venner over en lørdag aften, er en god vin et hit. Det er skønt at nyde en vin sammen med andre, men det kan også være den perfekte måde at forkæle sig selv på, når man har en aften alene hjemme. Du kan finde den perfekte Brunello vin til weekenden, hvis du holder af en god og velsmagende rødvin.

Brunello-druen

Hvis man godt kan lide at nørde med vin, er en Brunello vin et godt bud på en vin, som skal prøves. Du kan kende en Brunello vin på den flotte granatrøde farve, som brunello-druen giver vinen. Derudover dufter den af krydderier, tørrede blomster og modne frugter. Vinen har en behagelig garvesyre, den har en flot struktur, og den har en lang og god eftersmag. Hvis du gerne vil prøve en Brunello vin, kan du bestille den på https://www.jyskvin.dk/brunello-di-montalcino.

Til den garvede og til nybegynderen

Den garvede vinkender vil sandsynligvis værdsætte vinens gode duft og flotte farve med det samme. Man vil synes om den flotte struktur og den gode smag, som vinkenderen også hurtigt vil spotte.

Ved du ikke så meget om vin, skal du ikke bekymre dig. Det kan det stadig være en ganske god vin at prøve, selvom du ikke har prøvet dig med vinsmagninger før. Hvis du gerne vil lære mere om vin er Brunello vin et godt sted at starte, for du kan læse rigtig meget om både druens oprindelse, og historien om, hvornår man begyndte at bruge den til at fremstille vin, når du køber din Brunello vin.

En vin med kvalitet

Tilbage i 1975 var der kun 25 producenter, som producerede Brunello vin. Vinen er siden da blevet utrolig populær, og i dag kan du finde 240 forskellige producenter af vinen. Da det både er en populær vin, og der er mange producenter på markedet, er der også et krav om høj kvalitet.

Et af kravene er for eksempel, at der skal være maximalt høstudbytte på 8 ton/ha. Derudover er der et krav om en minimum alkoholprocent, der ligger på 12,5%. Desuden skal druen udelukkende være Sangiovese Grosso.

Rosso di Montalcino – Brunellos lillebror

Det kan nemt blive en dyr affære at investere i en Brunello vin. De strenge krav til producenterne øger prisen på vinen, og derfor er det måske ikke en vin, man køber ofte, eller køber hvis man skal have mange gæster.

Skal du for eksempel holde en større fest, hvor du gerne vil servere vin, eller vil du gerne bare spare lidt penge, er Rosso de Montalcino et godt alternativ til en Brunello vin. Den har ikke de samme produktionskrav som Brunello vinen, hvilket gør den lidt billigere på markedet.

Selvom vinen er billigere, kan det sagtens lade sig gøre at finde en god en af slagsen. Du kan være heldig at finde nogle producenter, som producerer deres Rosso de Montalcino med druer fra de samme marker som Brunelloen. I det tilfælde plukker de ofte fra nogle af de yngre vinstokke.

admin