Er du på udkig efter strikkepinde og hæklenåle til strik?

Er du på udkig efter strikkepinde og hæklenåle til strik?

Strikning er en fantastisk hobby for folk i alle aldre. Det er noget, som alle kan gøre, og mange mennesker finder det meget beroligende. Alle kan lære at strikke, og når først man har lært det, så er det ligesom at køre på cykel.

Der er så mange guides for begyndere, men her er nogle ting, du skal bruge, hvis du vil i gang:

  • Strikkepinde – de findes i forskellige størrelser, så se på den størrelse, der anbefales på opskriften, eller find en, der føles behagelig i dine hænder. Find de perfekte strikkepinde hos Garndamen i Skørping.
  • Garn – dette sælges normalt efter vægt med forskellige tykkelser, målt efter lag (antallet af tråde, der er snoet sammen). Mængden afhænger af, hvilken type projekt du laver.
  • Hæklenåle – disse bruges, når du hækler med hæklede masker, som bruger en anden teknik end strikning.
  • En maskemarkør – det kan være alt fra en hårnål til en sikkerhedsnål, og de bruges til at markere begyndelsen af omgange eller mønstre.
  • En saks – til at klippe garnhaler og afslutte dit arbejde.
  • En gobelinnål – denne bruges til at væve ender ind og sy stykker sammen .

Som nybegynder

Hvis du er helt nybegynder i strikkeverdenen, kan det være lidt skræmmende at se på alle de ting, der skal bruges for at komme i gang. Men bare rolig – der findes mange forskellige typer garn og pinde, så du kan finde det perfekte sæt, der passer til dine behov og dit budget. Der findes også masser af onlinevejledninger og videoer, der hjælper dig i gang.

De grundlæggende masker er ret, vrang, udtagning (strik ind foran og bagpå en maske), indtagning (strik to masker ret sammen) og omslag. Når du først har styr på disse, kan du begynde at lave enkle projekter som f.eks. tørklæder og huer. Hvis du vil lære mere, er der mange online tutorials, der er gratis eller billige.

Hvis du overvejer at investere i pinde, garn og andet udstyr til at lære at strikke

Der er ingen grund til at investere en masse penge i strikkematerialer, hvis du lige er begyndt. Du kan finde alt det grundlæggende udstyr, du har brug for, for få hundrede kroner – og efterhånden som dine færdigheder øges, kan du altid opgradere til materialer af bedre kvalitet. Du kan også købe et samlet start-kit i flere forretninger.

Fordelen ved at strikke og hækle

Både strikning og hækling er meget alsidige håndværk – du kan lave alt fra et simpelt halstørklæde til en kompliceret sweater. De er også gode projekter at tage med på rejsen, da du kan strikke og hækle, hvor end du er.

Men det bedste ved disse hobbyer er, at de er meget sociale aktiviteter. Der er strikke- og hæklegrupper over hele verden, hvor du kan møde ligesindede håndarbejdsentusiaster og udveksle tips, mønstre og værker. Og der er også mange onlinefællesskaber, der tilbyder rådgivning.

Hvis du er helt ny til at strikke eller hækle, men gerne vil prøve det – så find din lokale strikkegruppe! Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan lære af andre i dit lokalsamfund, og så vil der måske dukke nogle venskaber frem.

admin