Det skal du bruge som forældre til en nyfødt

Det skal du bruge som forældre til en nyfødt

Der følger en del forberedelse med, når man er gravid – især når det er første barn. Der er nemlig mange ting man skal bruge til en nyfødt. Nogle ting skal man bruge fra dag 1, men andre ting kan godt vente til at starte med. I denne artikel har vi fokus på alt det, som du skal have klar, inden baby kommer til verden.

Autostol

Når baby skal transporteres hjem fra sygehuset, skal der en autostol til. Den er dog også god at have, når baby skal med på tur. Det handler her om at finde en autostol, der er godkendt til dit barns vægt, højde og alder og som kan monteres i din bil. Du skal også sikre, at selen sidder korrekt på dit barn og at dit barn sidder godt. Autostolen skal også leve op til højeste niveau af sikkerhed, bl.a. ECE-godkendt og overholder i-Size, som er den nyeste standard for godkendelse af autostole.

Lift, madras, dyne og pude

Baby skal selvfølgelig have et sted at sove – og til at starte med er en seng ikke den bedste løsning. Det er derfor her en god idé at have en babylift til rådighed. Det gør det nemlig også muligt for baby at sove overalt, f.eks. også når I er på tur eller henne og besøge venner eller familie. En lift er også ideelt til transport i en barnevogn, hvis du f.eks. gerne vil ud at gå en tur eller skal ud og handle og have baby med. Udover en lift er det også en god idé at købe to forskellige dyner samt flere sæt sengetøj og lagner, så du kan skifte ud, hvis der nu skulle ske et uheld.

Stofbleer og engangsbleer

Babyer laver ikke særlig meget. Faktisk laver de ikke meget andet end at spise, sove og lave i bleen. Én ting, du derfor absolut ikke må mangle, er bleer. Til at starte med har du brug for en størrelse nyfødt, men da babyer vokser meget hurtigt, anbefaler vi, at du også har en størrelse større liggende med det samme, så du er klar til at skifte størrelse. Det er dog ikke kun engangsbleer, der er helt essentielle. Det er stofbleer også. Babyer har det nemlig med at både savle og gylpe, og så er stofbleer altså gode at have inde for rækkevidde, så du ikke får savl eller gylp på tøjet.

Babytøj

Babyer har brug for tøj, men hvor meget? Det varierer meget fra person til person, hvor meget tøj, der er behov for. Man skal nemlig på den ene side have nok tøj til hverdagen, men samtidig ikke for meget, så man ender med en masse tøj, der ikke når at blive brugt. Det kan her være en god idé til at starte med at gå efter 7-7-7-reglen. Den går ud på at du skal bruge 7 stk af hver af de tre vigtigste dele i en nyfødts garderobe, nemlig 7 bodyer, 7 heldragter og 7 par strømper. Du har så tøj til en hel uge ad gangen (hvis du er heldig) og ellers stadig nok til, at du ikke behøver at vaske tøj hver dag. Det er en god måde at skabe en bæredygtig garderobe på – og det fungerer også rigtig godt, hvis du vælger god kvalitet. Vi anbefaler derfor, at du vælger børnetøj fra Joha. Det har nemlig en god pasform og holder længe. Du kan finde Joha børnetøj her: https://www.babygear.dk/joha.html

admin