Derfor benyttede vi os af et rekrutteringsfirma til at finde vores nye sælger

Derfor benyttede vi os af et rekrutteringsfirma til at finde vores nye sælger

I en travl hverdag med et fyldt skema og flere ad-hoc opgaver, kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvis man også skal til at finde sig en ny kollega. Især når det gælder sælgere, ingeniører eller IT-folk som der er stor mangel på i disse tider. Derfor tog vi kontakt til flere rekrutteringsbureauer og fandt en samarbejdspartner som kunne løse opgaven for os, uden at vi skulle bruge for mange tidsmæssige ressourcer på det.

 

Vores lille IT-virksomhed med 35 medarbejdere, hvoraf der er seks sælgere og vi søgte en syvende, er altid tidspresset. Det går stærkt og alle løfter i flok, og hver én har sine kompetencer og bidrager til virksomheden på sin egen unikke måde. Vi har dog ingen HR-afdeling og må erkende at tiden ikke er til, at vi kan afholde 10-15 jobsamtaler. Især ikke, hvis de ikke er helt relevante for salgsstillingen.

 

Vi forsøgte selv inden da

Inden vi kontaktede rekrutteringsbureauerne gav vi det et forsøg selv, og ved at oprette et par jobopslag på diverse online jobportaler fik vi en håndfuld ansøgninger. Der var dog langt fra så mange der ansøgte, som vi havde håbet på. Tilbage i 2010 havde vi forsøgt med næsten samme opslag til samme stilling og fået flere ansøgninger, end vi kunne nå at læse igennem. Tiderne havde ændret sig! Derfor tog vi kontakt til rekrutteringsbureauer, som vi kunne se havde speciale i sælgere og indgik kort efter et samarbejde med DEDIKATION.

 

Vores samarbejde med Rekrutteringsbureauet

DEDIKATION havde allerede fra start været meget tydelige mht. at sælgere var i stor efterspørgsel og det derfor kunne tage lidt tid at finde de rette kandidater. Der gik dog ikke længe fra, at vi havde holdt møde omkring vores virksomhedskultur og ønsker mm. til de havde de første kandidater klar. Kandidaterne var, lidt til vores positive overraskelse, meget relevante og passede godt på det vi søgte. Efter kun tre samtaler, fandt vi den rette kandidat til vores salgsafdeling, og her et halvt år senere høster vi frugterne af det gode samarbejde.

admin