Corona hjemmetest – test dig selv for covid-19

Corona hjemmetest – test dig selv for covid-19

Coronavirus har efterhånden været i Danmark i to år og der er intet der tyder på, at den er på vej væk.

I de første år måtte vi ned forbi et testcenter hver gang vi skulle have en coronatest, men sådan er det ikke længere.

Nu kan man nemlig få en corona selvtest og de kan købes mange steder både i fysiske butikker og på internettet, hvor f.eks. corona-selvtest.dk er et godt bud.

Hvad er en corona hemmetest?

Hvis du har været forbi et kviktestcenter i Danmark, så kender du allerede den type test man selv tager. Det er nemlig den samme type test man kan købe online – en såkaldt antigentest.

Det vil sige, at du nu ikke længere behøver at gå ned på det lokale kviktestcenter og bruge flere timer i en kø. Du kan i stedet foretage en covid-19 selvtest hjemme i trygge rammer. 

Det må siges at være en fornuftig idé, i sær hvis du er lidt syg og faktisk hverken kan overskue turen i testcenteret eller er bange for at smitte andre. Hvadenten det er med corona eller bare en almindelig forkølelse – det er aldrig sjovt at være til gene for andre.

Kommer en selvtest i coronapas?

Nej, det er måske det eneste problem ved en corona selvtest. Hvis du har brug for at få en test til dit coronapas, så skal du i skrivende stund fortsat forbi et af de officielle danske testcentre og tage enten en kviktest eller en PCR-test.

Kviktest gælder i 48 timer og PCR-tests gælder i 72 timer fra prøvetagningstidspunktet jvf Sundhed.dk.

Forhåbentligt bliver det snart muligt at købe corona selvtests, der kan komme med i coronapasset, men indtil videre skal man altså ned forbi et af de officielle teststeder og få foretaget en coronatest.

Husk at følge myndighedernes anbefaling, hvis din hjemmetest er positiv: få foretaget en PCR-test og gå i isolation.

admin