Behandling med mindfulness

Behandling med mindfulness

Der er nok en god chance for at du har hørt om udtrykket ”mindfulness”. Det er også blevet populært og personer er begyndt at udråbe mindfulness som den nye yoga, svaret på stress, alternativet til beroligende medicin. Men udover det så er mindfulness en meditationspraksis, der begynder med at være opmærksom på vejrtrækningen for at kunne fokusere på her og nu – ikke hvad der kunne have været, eller hvad du er bekymret for kunne ske. Målet med det er at give dig tilstrækkelig afstand til forstyrrende tanker og følelser. Mindfulness fungere også som søvn meditation og på den måde arbejder med den indre ro.

I de sidste par år er mindfulness dukket op som en måde at behandle børn og unge med tilstande lige fra ADHD til angst, autisme, depression og stress. Fordelene viser sig faktisk at være enorme for børn.

Børn i dag har nemlig mange grunde til at føle sig stressede. Her er der et stort pres på børn i forhold til læring, indtryk og socialt. Kombinerer man dette pres og stress med det stigende antal angst og depression blandt teenagere, så er det ikke overraskende, at forbedring af mental sundhed er blevet en stor bekymring for både forældre og pædagoger. Flere og flere mennesker henvender sig til mindfulness som en måde at hjælpe teenagere og børn med at klare de negative stressfaktorer og følelser de kan opleve i deres liv.

Når børn og teenagere fokuserer på at være opmærksomme, sætter de farten ned, tager sig god tid og fokuserer på noget, som både er afslappende og stressfri. Mindfulness meditation involverer normalt en kombination af åndedrætsøvelser, visualisering, kropsbevidsthed og afslapning.

Hvordan hjælper Mindfulness?

Det praktiske med at være opmærksom, giver børn og teenagere mulighed for at klare frustration, når de står over for noget svært i deres liv. Det kan også bruges, når de skal fokusere deres opmærksomhed på noget bestemt og ikke tillade, at distraktioner afsporer dem. Jo mere børn og teenagere øver sig på at være opmærksomme, jo bedre bliver de til det. Barndom og ungdommen er utrolig vigtige stadier i udviklingsprocessen for mennesket og, hvad der sker i disse faser af livet, vil lægge til grund for deres fremtidige mentale sundhed.

Mindfulness hjælper børn og unge med at lære at holde pause i alle typer situationer og reagere på en tankevækkende måde i stedet for blot at reagere. Denne færdighed er især nyttig, når de står over for udfordringer eller støder på børn, der engagerer sig i mobning. Ikke overraskende kan praktisering af mindfulness hjælpe børn og teenagere med at lære at håndtere stress, regulere deres følelser, fokusere på opgaven ved hånden og udvikle et positivt syn på livet.

admin