Aktiviteter til de dyreglade barn

Aktiviteter til de dyreglade barn

Har du nogle unger, der elsker dyr? Det er meget normalt for børn at være fascineret af dyr, og nysgerrighed er meget sundt for børn. Hvis du gerne vil opfordre, pleje og udvikle dine børns nysgerrighed og lyst til at lære, er det en god ide at bruge noget, som de synes er sjovt og fedt. Her kan du læse om nogle aktiviteter, du kan lave med børn, der elsker dyr. 

Tegning

At tegne er en god aktivitet for børn, der hjælper på deres udvikling. Hvis dine børn godt kan lide dyr, kan du tegne dyr med dem. Hvis du ikke selv ved, hvordan man tegner de forskellige dyr, kan du finde hjælp på nettet ved til f.eks. hvordan tegner man en hund eller billeder af andre dyr, som du kan tegne efter. Tegningerne skal gerne være simple, så dine børn kan følge med og stadig synes, at det er sjovt. Du kan også vælge at printe tegninger eller selv tegne tegninger af dyr, som dine børn så kan farvelægge. 

Fortæl historier

Der findes masser af gode historier, som handler om dyr. Det kan være alt fra Gurli gris til Junglebogen. Der er massere at tage af, og man kan altid lære noget af historier og fortællinger. Hvis du gerne vil prøve at lægge op til noget dybere læring fremover, kan du vælge historier, som du selv synes er vigtige at fortælle. Det kan f.eks. være nordisk mytologi, hvor du kan finde mange spændende dyr som Midgårdsormen eller odins hest. Det kan også være Løvernes konge for at formidle Hamlet og shakespeare. Selv hvis børnene ikke forstår historiernes mening og moral i den alder, vil det stadig kunne gavne dem i fremtiden. 

Dyreskuet

Hvis du ikke selv har planer om at have dyr i huset lige foreløbig, kan du tage dit barn med på dyreskuet istedet. Det skal selvfølgelig siges, at det muligvis vil gøre dit barn vildere efter at få et kæledyr, men kontakt til dyr er godt for dit barns udvikling. Børn kan lære en del om omsorg, kærlighed og empati ved at være sammen med dyr. Mange steder i Danmark er der dyreskue hvert år, og udover dyrene vil du sikkert også kunne finde andre sjove aktiviteter, se kåringer af dyr og forskellige konkurrencer. Det vil helst sikkert være en hyggelig dag for hele familien til en helt overkommelig pris. 

admin