Derfor bør du tage regelmæssigt til tandlægen

Derfor bør du tage regelmæssigt til tandlægen

Dine tænder skal holde hele livet, og det gør de altså ikke, hvis du skipper de regelmæssige tandeftersyn. Det kan nemlig godt være, at du er rigtig dygtig til at børste tænder, men alt efter, hvordan dine tænder sidder, kan det faktisk være lige meget. Nogle problemer kommer nemlig, uanset om du er god til at børste tænder og bruge tandtråd. I denne artikel har vi samlet 4 gode grunde til at du bør tage regelmæssigt til tandlægen.

Du får smukke & sunde tænder

Det kan være svært at opretholde et smukt og sundt tandsæt, hvis man ikke regelmæssigt tager til tandlægen til tandundersøgelse og tandrensning. Der kan nemlig hurtigt sætte sig plak og andre bakterier på dine tænder, som får dem til at se beskidte ud, uanset hvor meget du end børster dine tænder. Et smukt og sundt tandsæt er en del af et godt førstehåndsindtryk og sender et positivt signal ud til dine omgivelser. Det er noget, der altid kommer dig til gode, uanset om du skal på date eller til jobsamtale.

Du fanger eventuelle problemer i opløbet

Et lille hul eller en let tandskade begynder som små problemer, men hvis der ikke bliver taget hånd om dem, så kan de hurtigt udvikle sig til større og smertefulde problemer. Ved at tage regelmæssigt til tandlægen kan du fange disse problemer i opløbet, og det betyder, at du kan slippe med en mindre behandling som f.eks. en fyldning frem for større og mere ubehagelige behandlinger.

Det kan blive dyrt at blive væk

Selvom det kan være fristende at blive væk fra tandlægen og skære ned på udgifterne, så er det ikke en god løsning på den lange bane. Det kan nemlig blive en del dyrere, jo længere tid du bliver væk. Regningen stiger nemlig med tiden, hvis udebliver fra tandlægen på trods af at du enten har huller i tænderne eller eventuelle skader. Det er derfor alt for dyrt at blive væk fra tandlægen.

Det er (måske) ikke så dyrt som du tror

De regelmæssige tandlægebesøg skal du som udgangspunkt selv betale, men foruden at du kan fange små problemer i opløbet og dermed slippe afsted med en lavere regning, kan du faktisk også som medlem af Sygeforsikring Danmark få tilskud til dit tandlægebesøg. Dine muligheder varierer alt efter, hvilken gruppe du er med i og din alder, så det kan være en god idé at tjekke din forsikring, inden du går i panik over regningen.

Har du ikke allerede en tandlæge? Hvis du bor nær Greve eller Hundige, anbefaler vi, at du kontakter Team Tand. De er dygtige og er gode til at hjælpe, især hvis du har tandlægeskræk.

admin