7 idéer til at holde en fantastisk dåbsfest

7 idéer til at holde en fantastisk dåbsfest

Dåb er en hellig måde at byde en nyfødt velkommen i familien og Kirken. For at hjælpe dig med at fejre dit barns eller fadderbarns dåb, har vi sammensat en nyttig liste over dåbsfestideer sammen med smukke religiøse invitationer, du kan bruge til at samle familie og venner til at deltage i denne særlige lejlighed.

 

Hvad laver du til en dåbsfest?

Først og fremmest, tillykke med det nyeste medlem af din familie! Vi er glade for at hjælpe dig med at ære denne kraftfulde tradition og planlægge en fest til sådan en mindeværdig dag. Uanset om du er forælder eller fadder til tidens baby, så tag et kig på disse syv aktiviteter, du kan inkorporere i dit barns dåbsfest for at sikre en uforglemmelig og bevægende fest.

 

1. Gem noget af nadveren

Aftap en lille del af det hellige vand, der bruges til at døbe din baby for at gemme som et minde. Dette hellige vand kan være en livslang påmindelse om det første af mange sakramenter, der tages gennem dit barns liv.

 

2. Opret et fotoalbum

Sørg for at tage masser af billeder under arrangementet. Senere kan du bruge disse billeder til at lave et særligt fotoalbum, som du og dit barn kan se tilbage på, når tiden er inde.

 

3. Saml hjertelige beskeder

Bed hver af dine gæster om at skrive en besked, som dit barn kan læse på deres sekstende års fødselsdag. De kan vælge at dele deres foretrukne bibelvers, vigtige livslektioner eller nyttige råd.

 

4. Del bønner og velsignelser

Bed gæsterne om, hvad de har på hjerte, mens I alle løfter dit nyeste medlem op i bøn. Registrer deres svar, så du kan se tilbage på dem i mange år fremover.

 

5. Planlæg spil for børn

Hvis andre små børn vil være til din dåbsfest, så prøv at have nogle aktiviteter planlagt for at holde dem underholdt. Nogle ideer omfatter:

 

— Klassiske spil: gemmeleg, skurvognsjagt og fange flaget er tidløse klassikere.

 

— Vandspil: Hvis du holder din dåbsfest om sommeren og har udendørs plads, så overvej at planlægge vandballoner, vandpistoler og glidebaner.

 

— Kortspil og brætspil: Vælg børnevenlige muligheder, såsom Go Fish, Checkers eller Connect Four.

 

6. Planlæg spil for voksne

Hvorfor lade børnene have alt det sjove? Planlæg nogle underholdende spil for dine voksne gæster, såsom:

 

— Gæt hvem: Bed alle om at medbringe et babybillede af sig selv og se, hvor mange festdeltagere, der korrekt kan matche spædbarnet til den voksne.

 

— Hvad er der i et navn: I dette spil får alle tildelt en anden persons navn til forskning. Før de undersøger navnet, bør gæster forsøge at lave et kvalificeret gæt om, hvad det kan betyde. Efter at have undersøgt, kan gæster annoncere deres resultater.

 

7. Picnic på græsplænen

Spred ud i baghaven eller på kirkens græsplæne med lette bid, tæpper og familie. Følgende madmuligheder er ideelle til en udendørs picnic:

 

— Fingersandwich: Fingersandwich giver mulighed for masser af forskellige snacks (og desuden er de bare rigtig søde). Server dine gæster muligheder som tomat og mozzarella, agurk og tunfisk.

 

— Oliven og ostetallerken: Grønne og sorte oliven serveret sammen med ost og et par forskellige slags kiks kan give en uimodståelig spredning. Vi anbefaler at have mindst én hård ost og én blød ost at vælge imellem. Mandler, marmelade, æbleskiver og ristet baguette er også velkomne tilføjelser.

 

— Frugttallerken: Sæt et serveringsfad frem med frisk frugt, herunder vindruer, meloner og jordbær. Du kan endda arrangere frugten i form af et kors for at holde tingene festlige og på temaet.

 

Kender du Oli Priks netbutik oliprik.dk der har en masse dåbstøj og mange billige dåbskjoler, som kan købes online?

 

I andre lande kaldes dåbskjoler for taufkleider i Tyskland, dåpskjoler i Norge, christening gowns i engelsk talende lande, doopjurkjes i Holland, kastemekko i Finland og robes de baptême i Frankrig.

 

 

admin