Vandpiben og de mange muligheder

Vandpiben og de mange muligheder

Mange kender nok til vandpiben og formålet med en vandpibe. Men hvorfor er vandpiben så populær? En vandpibe bruges til at ryge på, hvor der er mange muligheder inden for tobak og smagsvarianter. Selve tobakken ryges ved brug af vand og vand giver en tyk røg fyldt med smag. En vandpibe er et apparat, som er sammensat af en masse komponenter og små dele. Hvilken gør den mere kompleks og detaljeret end en almindelig pibe. Dertil er vandpiben meget større end den almindelige pibe og derfor ligger op til at være noget, der ryges i sociale sammenhænge, hvilket gør vandpiberygning så populært. Men hvordan fungeret det? Ja, vand er ikke ligefrem noget man forbinder med røg og afbrænding. Men vandet i vandpiben har en helt unik funktion. Når man ryger på en vandpibe, så brænder man tobakken, som danner røgen som man ryger. Når røgen rammer den store vase, hvor vandet ligger i, så køles røgen ned og det er nemmere at indhalere det. Afkølingen af røgen sikre derfor en bedre smag og mindre ubehag ved at indhalere røgen.

Vandpibetobak

Nu når vandpiben og dens formål er udpenslet vil vi dykke lidt længere ned i vandpibetobakken. Men hvad er tobak overhovedet? Tobak er et nydelsesprodukt og vandpibetobak er almindelig pibetobak som er tilsat aromastoffer. Derfor kan vandpibetobak være lige så skadeligt som anden rygning. Vandpibetobakken har sin karakteristiske tunge røg grundet vandet, som køler røgen og gør den nemmere at indhalere. De mange smagsvarianter, som findes til vandpibetobak, kommer fra søde tilsætningsstoffer, som fjerner den skarpe smag af tobak og nikotin. Man kan sagtens finde nikotinfri vandpibetobak. Disse tilsætningsstoffer er det, som gør vandpibetobakken våd. Ja, i modsætning til almindelig tobak, som ofte altid kommer udtørret som man måske kender fra almindelige piber eller cigaretter.

Vandpibens oprindelse

Vandpiben har eksisteret i mange årtier og har en lang og spændende historie bag sig. I mange år er der blevet røget på vandpibe og det at ryge vandpibe har været en gammel tradition, som faktisk startede og har oprindelse i Indien. Senere hen blev det meget udbredt i Mellemøsten, hvor de tog vandpiben til sig. I dag bliver der røget vandpibe i hele verdenen og der findes et stort udvalg af forskellige tobakskombinationer og mange måder at ryge vandpibe på. Men helt overordnet, så er vandpibens formål at ryge tobak ved hjælp af vand.

admin