Hvad er provolone ?

Hvad er provolone ?

Hvis du leder efter en lækker, cremet ost til dit næste måltid, skal du ikke lede længere end til provolone! Denne italienske ost er perfekt til at toppe pizzaer, salater og pastaretter med. Provolone er lavet af komælk og har en mild smag, der passer godt til mange forskellige fødevarer. I dette blogindlæg vil vi fortælle om provolones historie og give dig nogle tips til, hvordan du kan lave mad med den.

Om provolone

Provolone er en ostetype, der stammer fra Italien. Den er fremstillet af komælk og har en mild, cremet smag. Navnet, provolone kommer af det italienske ord “prova”, som betyder “at prøve”. Det skyldes, at denne type ost oprindeligt kun blev fremstillet i små partier for at teste kvaliteten af osten.

Provolone fremstilles nu i både små og store partier, og det er en af de mest populære oste i Italien. Den bruges ofte som topping på pizzaer, salater og pastaretter. Provolone kan også spises alene som en snack eller forret.

Provolones historie

Provolone menes at have sin oprindelse i det sydlige Italien nærmere bestemt i regionerne Campania og Basilicata. Den første skriftlige omtale af provolone går tilbage til år 1000, hvor en munk fra Campania nævnte den i sine skrifter.

Provolone blev oprindeligt fremstillet af bøffelmælk, men i dag fremstilles den med komælk. Osten fremstilles ved at opvarme mælken og tilsætte løbe, som er med til at gøre mælken tykkere og danne ostemasse. Ostemassen sies derefter og formes i en hjulformet form.

Provolone lagres typisk i to til tre måneder, men nogle typer kan lagres i op til et år. Jo længere osten lagres, jo skarpere bliver smagen.

Her kan den købes

Hvis du gerne vil smage en ægte provolone, så køb provolone hos osteposten. Her kan du bestille osten direkte hjem til din adresse. Du kan endda købe et abonnement, hvor du får tilsendt forskellige oste hver måned, så du aldrig løber tør.

admin