Hvad er PU læder?

Hvad er PU læder?

PU læder er imiteret læder – altså kunstlæder. PU står for polyuretan, der er et plaststof. Der indgår typisk spalt-laget fra oksehuder i produktionen. Det er det tyndeste læderlag, og kan ikke rigtigt bruges til noget. For at gøre det til et brugbart materiale skal det igennem en bearbejdningsproces, hvor der blandt andet skal skabes en overflade, som spalt ellers ikke har.

Det billige alternativ

Spaltlaget garves, farves og “narvsættes” – det betyder, at det bliver præget med et lædermønster, inden det får påført et lag polyuretan, der giver overfladen et glat og blankt look. PU læder er billigere at producere end ægte læder, men det giver ikke den naturlige smidighed og lækre komfort, som rigtigt læder har.

Produkter af PU læder koster ikke så meget som ægte læder, men de holder heller ikke nær så længe. Du skal forberede dig på, at kunstlæder kun har en levetid på 4-6 år, hvorimod rigtig læder holder næsten uendeligt.

Vælg kvalitet – Vælg ægte læder

Narvlæder er det yderste hudlag, og her får du alle læderets gode kvaliteter. Det er dette hudmønster, kunstlæderet forsøger at imitere med prægning. Ægte læder er slidstærkt og kan vedligeholdes, fordi det er et naturprodukt. Plastik-læderet bliver slidt og revner, men rigtigt læder kan få forlænget sin levetid med lidt læderfedt, og slitage viser sig bare som charmerende patina. 

Vil du have høj kvalitet, som holder i årevis, skal du altså vælge ægte læder. Og læder er et utroligt praktisk og alsidigt materiale, som kan bruges til alt fra møbler til sko og tøj. Du kan for eksempel finde weekendtasker i læder, som med garanti kan holde til mange rejser, og Hestra handsker og luffer, der nærmest ikke er til at slide op.

Ud over at være blødt og lækkert, er læder praktisk. Det er vindtæt, vand- og smudsafvisende, så det kan tørres rent med en fugtig klud, og sidst, men ikke mindst, er læder åndbart. Køb de lækreste lædervarer på frejaskind.dk.

admin